HTML

NimfeaBlog

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület Blogja

Friss topikok

  • Kalathor: @moncsi2013: Köszönjük szépen a kommentet. Mindenképpen érdekelne az említett vizsgálat eredménye... (2013.09.23. 08:49) Az ízesítőszerek csapdája!
  • Kalathor: @JetiPeti: Az is szép lehetett. Sőt, ahogy látom kicsit esősebb volt az idő. Én személyesen azt jo... (2012.08.09. 07:33) Padis

Utolsó kommentek

  • Kalathor: @moncsi2013: Köszönjük szépen a kommentet. Mindenképpen érdekelne az említett vizsgálat eredménye 2013 decemberében. Figyelni fogjuk, de -amenyiben lehetséges - kérhetném, hogy kommentként küldje... (2013.09.23. 08:49) Az ízesítőszerek csapdája!
  • moncsi2013: Ez az egész csak paráztató marhaság! Nézzük a E951-et kémia szemszögéből: az aszpartám kémiai szerkezetét tekintve: L-aszpartil-L-fenilalanin-metil-észter (H-Asp-Phe-OCH3). Lebomlásakor metanol>... (2013.09.19. 14:55) Az ízesítőszerek csapdája!
  • Kalathor: @JetiPeti: Az is szép lehetett. Sőt, ahogy látom kicsit esősebb volt az idő. Én személyesen azt jobban szeretem:) Ez a túra kevésbé volt vadregényes. Nem volt gond a fával. Üdv:L.K. (2012.08.09. 07:33) Padis
  • Utolsó 20

Befejeződött a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott Közép-Tiszavidék Tisza-szakaszainak megtisztítása a tájsebeket jelentő illegális hulladékoktól pályázat

2013.10.31. 15:38 Kalathor

Befejeződött a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott Közép-Tiszavidék Tisza-szakaszainak megtisztítása a tájsebeket jelentő illegális hulladékoktól pályázat

 

 

Mint már hírt adtunk 2012-ben, társszervezetünk a Herman Ottó Természetvédő Kör támogatást nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán 5 Tisza-menti település (Törökszentmiklós, Tiszapüspöki, Csataszög, Kőtelek és Nagykörű) illegális hulladéklerakóinak felderítésére, felszámolására valamint az itt élők szemléletformálására.

A civil szervezet munkatársai 2012 elejétől kezdve munkálkodtak ezen a feladaton, aminek eredményeképp a települések iskoláit több alkalommal meglátogatták és a gyerekeknek ismeretterjesztő előadást tartottak az illegális hulladéklerakók veszélyeiről, valamint a hulladékok keletkezéséről és ennek problémájáról. Az egyesület környezet-, és természetvédelemmel kapcsolatos kiadványokkal, könyvekkel, matricákkal is kedveskedett a gyerekeknek, valamint a tanáraiknak.

Törökszentmiklós több területén – az önkormányzat és a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársaival együtt –felszámoltak illegális hulladéklerakókat és reményeink szerint ezek nem fognak újra keletkezni. Ennek érdekében ellenőrzéseket folytattak és folytatnak az elkövetkező időkben is.

Reméljük, hogy sikerült felhívni az emberek figyelmét erre az egyre nagyobb problémára és elindítanunk valami változást a gyermekek gondolkodásában is, hogy jobban odafigyeljenek a környezetükre és ezáltal ők indítsanak el változásokat az idősebb generációkban.

IMG_2147.JPG

IMG_5056.JPG

IMG_2265.JPGKépek a programból

 

Szász Béla

Herman Ottó Természetvédő Kör

videkfejlesztesi_kep.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nimfea.blog.hu/api/trackback/id/tr515618189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása